Nyheder

Storkunde nær kollaps i Roskilde

Den absolut største kunde i Roskilde Bank, den skattesvigsigtede Kenneth Schwartz Thomsen, holdt i mandags møde med advokat Michael Ziegler fra advokatfirmaet Plesner for at diskutere en betalingsstandsning, erfarer dagbladet Børsen.

Kenneth Schwartz Thomsen er største kunde i Roskilde Bank med en låneramme på omkring 1 mia. kr. og var placeret på den røde liste over kunder, der ikke kunne sælges i forbindelse med bankens kuldsejlede salgsproces i sommer. Nationalbanken måtte træde til for at undgå en konkurs i banken.

Ifølge Børsens oplysninger kan en betalingsstandsning allerede komme på tale i løbet af få dage. En godkendelse af en sådan kræver dog godkendelse fra de største kreditorer i hans selskab Europolitan (tidligere Thorion), primært Roskilde Bank.