Nyheder

Isbjørne er begyndt at spise hinanden

Den globale opvarmning har forvandlet isbjørne til kannibaler, for samtidig med at isen på Nordpolen forsvinder, forsvinder også isbjørnens normale føde:

"De er afhængige af isen i forhold til alle deres essentielle behov, og mens isen smelter og den globale opvarmning forandrer Nordpolen, sulter og drukner isbjørnene, der som en sidste udvej begynder at spise hinanden," siger Kassie Siegel på det amerikanske Center for Biologisk mangfoldighed til CNN.

Forskere har i de seneste år lagt mærke til flere rapporter om sultne isbjørne, der angriber og spiser hinanden - i én bestemt hændelse fra 2004 i det nordlige Alaska brød en han ind i hun-isbjørns hule og dræbte hende.

Det amerikanske indenrigsministerium satte i maj isbjørne på listen over truede dyrearter.