Nyheder

Fogh og Bush snakkede cykler ved Irak--møde

Egentlig skulle mødet have handlet om Irak-krigen. Men det blev først og fremmest til snak om cykler, da den danske statsminister, Anders Fogh Rasmussen (V), i nat mødes med USA's præsident, George W. Bush.

Den formelle anledning var en yderst lukket reception for koalitionspartnerne bag Irak-krigen, hvor værterne foruden den amerikanske præsident var den irakiske præsident Jalal Talabani.

Dels så delagtig-gjorde jeg ham i, at jeg i sommer var kørt op ad Alpe d'Huez, og så fortalte han mig, at han havde anskaffet sig en ny moun-tain-bike

Anders Fogh Rasmussen om møde med George Bush

"Fra præsident Talabanis side blev der sagt tak til de lande, der medvirkende i først befrielsen og siden stabiliseringen af Irak under vanskelige forhold. Og han udtalte - på det irakiske folks vegne - stor taknemmelighed over, at nogen havde påtaget sig den opgave," sagde Anders Fogh Rasmussen på et pressemøde i det danske generalkonsulat i New York i dag.

Irak-krigen var dog langt fra det vigtigste emne i Foghs kort møde med præsidenten.

Alpe d'Huez - og ny mountainbike

"Jeg kan sige, at Bush og jeg først og fremmest talte om cykling. Dels så delagtiggjorde jeg ham i, at jeg i sommer var kørt op ad Alpe d'Huez, og så fortalte han mig, at han havde anskaffet sig en ny mountainbike," sagde Fogh.

Statsministeren var i begyndelsen af året på besøg på den amerikanske præsidents private landsted nær den lille by Crawford i Texas, hvor de to statsledere blandt andet cyklede om kap på grunden, og præsident Bush roste dengang Fogh for at være i "ubeskrivelig god form".

Når den amerikanske præsident til januar træder tilbage, så bliver der måske lejlighed til en revanche i Crawford.

"Det lå i luften, at hvis jeg kunne finde tid til det, så kunne han nok også godt finde tid til det efter januar," sagde Fogh i New York.