Nyheder

Japanere køber Lehman Brothers

Japansk førende børsmæglervirksomhed, investeringsbanken Nomura Holdings Inc., overtager den krakkede amerikan-ske investeringsbank Lehman Brothers' afdelinger og 3000 ansatte i Asien. Det bekræftede Nomura mandag uden at sætte tal på, hvor meget Lehman koster japanerne.

"Vi ser øjeblikkelige strategiske for-dele, som kan være med til at realise-re vores vision om at blive en investe-ringsbank i verdensklasse," udtaler No-mura-chefen, Kenichi Watanabe. Obser-vatører anslår prisen til 225 mio. dollar (1,15 mia. danske kr.)

Nomura overtager Lehmans investeringsafdelinger i Japan, Australien og resten af det asiatiske område.

Det var det 158 år gamle finanshus' betalingsstandsning, som for en uge siden udløste rekordstore kursfald på alverdens børser.