Nyheder

Ulovlige piller sælges på nettet

Fødevarestyrelsen advarer mod kosttil-skudsprodukter af mærket Olimp med en kombination af stofferne synefrin og koffein. Ifølge styrelsen er produkter-ne både ulovlige og farlige.

Produkterne, der sælges under navne som Thermo Speed Extreme, Therm Line II og Lady Therm, kan give hjertekar-lidelser, knogleskørhed og påvirke centralnervesystemet. Fødevarestyrel-sen har efterforsket to sager med mar-kedsføring af sundhedsfarlige sports- og slankepiller på internettet, og det har givet anledning til at tro, at de stadig sælges til danske forbrugere.

"Folk, som spiser de her produkter, løber en betydelig risiko for deres helbred med påvirkning af hjerterytmen, stofskiftet og angstanfald. Skaderne kan ramme sunde og raske personer, selvom de kun spiser små mængder, og man risikerer, at skaderne er varige," advarer Mette Christiansen fra Fødevarestyrelsens kosttilskudsgruppe.