Nyheder

Skilsmisse efter sharia-lov i EU

Står det til EU-Kommissionen skal muslimer bosat i EU-lande fremover kunne blive skilt efter sharia-lov-givning. Det skriver metroXpress. Ægtepar skal selv kunne vælge, hvilket lands lovgivning de vil følge, hvis de skal skilles, mener kommissionen.

På grund af det danske retsforbehold vil dette dog ikke få direkte betydning for Danmark. "Men det er korrekt, at sharia-lovgivning vil kunne finde anvendelse i skilsmisse-sager ved europæiske domstole", siger Lars Thøgersen, der er chefkonsulent i Familiestyrelsen, til metroXpress.

"Det betyder, at dommeren må indhente en redegørelse om retsgrundlaget og retspraksis i for eksempel Saudi- Arabien," siger Lars Thøgersen.

Det vil dog kræve at parret, der skal skilles, har en vis tilknytning til et muslimsk land - f.eks Saudi Arabien.

EU-ekspert Søren Dosenrode, Aalborg Universitet, vurderer over for avisen, at EU-forslaget er en kæp i hjulet på regeringens ambitioner om at afskaffe retsforbeholdet. "Det vil helt åbenbart gøre det sværere, fordi befolkningen er bekymret over den slags vidtgående forslag," udtaler han.