Nyheder

Handelsbanken køber Lokalbanken

Lokalbanken i Nordsjælland og Handelsbanken bliver nu slået sammen. Det er Handelsbanken, der vil købe den mindre bank - og aktionærerne kan se frem til en fortjeneste på deres aktier på 135 procent i forhold til værdien fredag. Handelsbanken vil betale 300 kroner per aktie.

De to banker går sammen "for at skabe øget vækst og udvikling. Bankerne supplerer hinanden perfekt i forhold til geografi, kundesammensætning, kompetencer og forretningsfilosofi", hedder det i en meddelelse til Fondsbørsen.

Bestyrelsen og repræsentantskabet i Lokalbanken har enstemmigt besluttet at anbefale aktionærerne at acceptere købstilbuddet.

"En sammenlægning med Handelsbanken er en enestående mulighed for at styrke positionen i vores lokale marked i samarbejde med en stærk bank med værdier som vores," siger bankdirektør Bruno Riis-Nielsen, Lokalbanken.

Position skal udbygges

Handelsbanken går efter at udbygge sin position i Nordsjælland, og da man anser Lokalbanken for en veldreven bank, er valget faldet på dem.

"Banken er grundlæggende bygget på de samme principper som Handelsbanken. De arbejder ligesom vi meget decentralt med selvstændige og handlekraftige filialchefer og stærk lokal forankring," siger Frank Vang-Jensen, adm. direktør i Handelsbanken Danmark.

Handelsbank-direktøren påpeger, at Danmark udgør et væsentligt fokusområde for Handelsbanken.

Med Handelsbankens 40 og Lokalbankens 14 filialer vil den sammenlagte bank dække Danmark med 54 filialer. Lokalbankens godt 200 medarbejdere bliver en del af Handelsbanken-koncernen med 10.500 medarbejdere, heraf cirka 600 i Danmark, hvor banken er blandt de største.

Købstilbuddet svarer til en samlet pris for Lokalbanken på 810 millioner kroner. Tilbuddet er blandt andet betinget af, at Handelsbanken opnår mere end 90 procent af aktiekapitalen og stemmerettighederne i Lokalbanken.