Nyheder

SAS-aktie suspenderet efter rygte

Den tyske luftfartsgigant Lufthansa undersøger i øjeblikket muligheden for at opkøbe SAS, skriver Reuters på bag-grund af samtaler med unavngivne kil-der tæt på Lufthansa og luftfartsindustrien.

Kort efter, at nyheden slap ud, blev SAS-aktien suspenderet på børserne i København, Oslo og Stockholm. På det tidspunkt var SAS-aktien steget med godt 10 procent. En kilde siger til Reuters, at der foregår eksklusive forhandlinger, og at det økonomisk trængte SAS angiveligt allerede i maj henvendte sig til Lufthansa.

Det er dog endnu uvist, om det ender med et opkøb.

"Om det fører til en aftale, er stadig et åbent spørgsmål," siger en kilde til Reuters.

Øvrige investeringer

Ifølge oplysninger skal et salgstilbud diskuteres på det næste bestyrelsesmøde hos Lufthansa den 24. september. Emnet fremgår dog ikke direkte af dagsordenen, hvor der blot står "øvrige finansielle investeringer". Men ifølge Reuters dækker det over, at man på mødet efter alt at dømme vil have en konkret forslag klar .

De skandinaviske lande, Sverige, Norge og Danmark, ejer halvdelen af SAS-aktierne, mens syv procent tilhører den svenske Wallenberg-familie. Resten af aktierne er fordelt på mindre aktionærer.

SAS bekræfter i en kortfattet meddelelse, at man undersøger forskellige strukturelle muligheder for flyselskabet, dog uden at Lufthansa nævnes som en potentiel køber.