Nyheder

Den Lille Havfrue skal til Kina

Økonomi- og Erhvervsministeriet vil flytte Den Lille Havfrue et halvt år til Shanghai i Kina i forbindelse med Expo 2010, oplyser ministeriet.

Det bliver arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group, der skal opføre Danmarks pavillon på verdensudstillingen, og en af hovedattraktionerne bliver Den Lille Havfrue, som dermed skal tage ophold i Shanghai et halvt år. Det står klart, efter at Kronprins Frederik i dag afslørede, hvem der har vundet Økonomi- og Erhvervsministeri-ets konkurrence om Danmarks pavillon på udstillingen.

Ritt positiv omkring flytningen

Det er op til Københavns Borgerrepræ-sentation at godkende havfruens rejse, men ifølge ministeriet har overborgmester Ritt Bjerregaard (S) allerede tilkendegivet, at hun er positiv over idéen.

Vinderprojektet er udformet som et stort dobbelt-spiralformet bånd, der fører den besøgende fra grunden og med to sving op i tyve meters højde - og ned igen.

Hele bygningen er forsynet med cykelstier og bycykler til fri afbenyttelse for publikum. Centralt i pavillonen er der et bassin med vand fra Københavns Havn. Her kan de besøgende få en forfriskende dukkert. Og det er i dette bassin, Den lille Havfrue skal placeres.

Miljøbevidste danskere

Et af målene med pavillonen er at brande danskere som miljøbevidste cyklister, lyder det fra Økonomi- og Erhvervsministeriet.

"Vinderprojektet tager udgangspunkt i relationerne mellem Danmark og Kina og indfanger præcist en række positive elementer, som kineserne forbinder med Danmark.

Den danske pavillon kommer til at sætte et markant præg på verdensudstillingen som et enestående udstillingsvindue for bæredygtige danske løsninger på klima- og energiområdet.

Vores deltagelse er et naturligt led i regeringens strategi for at brande Danmark og danske værdier i udlandet," lyder det fra formand for dommerkomitéen, EXPO2010, departementschef Økonomi- og Erhvervsministeriet Michael Dithmer.