Nyheder

Arvinger vrede over Havfrues rejse

Den Lille Havfrue skal formodentligt sendes om på den anden side af jorden, og det overrasker kunstnerens arvin-ger, der har ophavsretten til statuen.

"Det ville far bestemt ikke have brudt sig om." Sådan siger Erling Eriksen, der er barnebarn til Den Lille Havfrues far, kunstneren Edvard Eriksen, til metroXpress.dk.

I dag kom det frem, at Økonomi- og Erhvervsministeriet vil sende Den Lille Havfrue til Kina som en del af Danmarks præsentation på Verdens-udstillingen i Shanghai i 2010.

Ifølge Ministeriet har Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard været positiv over for idéen.

"Vi er absolut ikke glade for det, og vi er meget overraskede over, at Ritt Bjerregaard har sagt ja," siger Erling Eriksen og peger på, at det vil skuffe en masse turister, at Danmarks varemærke ikke sidder på sin plads ved Langelinje.

Erling Eriksen er sammen med 10 andre familiemedlemmer en del af selskabets Edvard Eriksens Arvinger I/S, der har ophavsretten til statuen.

Rent juridisk ejer Københavns kommune Den Lille Havfrue og må gøre med den, hvad de vil. Kommunen har dog kontaktet arvingerne.

"De ringede til os i sommers og fremlagde planen. Vi sagde alle nej og tilbød, at de i stedet kunne lave en kopi og sende den til Kina, men det har de altså ikke valgt, og det overrasker os meget," siger Erling Eriksen til metroXpress.dk.