Nyheder

Hårde angreb på banktop i Roskilde

De pæne ord stod ikke i kø, da mange aktionærer i Roskilde Bank i dag gik på talerstolen på den ekstraordinære generalforsamling i Roskilde Hallerne for at få svar på, hvordan det dog kunne gå så galt for banken.

Talsmand for Aktionærgruppen Roskilde Bank, Ole P. Nielsen, lagde for med den krasse kritik efter bestyrelses-formand Peter Müller og adm. direktør i banken, Søren Kaare-Andersen, havde indledt generalforsamlingen med deres beretning. Ole P. Nielsen kaldte bestyrelsen for de mindst demokratiske folk, han nogen sinde har mødt.

Og med henvisning til tidligere møder med bestyrelsen, sparede han ikke på kritikken af de to medlemmer af den gamle bestyrelse, som ikke har valgt at trække sig.

"Vi mødte her to bedrevidende og nedladende personer, trods det faktum, at de er ansvarlige for bankens problemer," sagde Ole P. Nielsen med henvisning til bestyrelsesmedlemmerne Asger Ib Mardahl-Hansen og Niels Krüger.

"Svært at stå her"

Det var også en tydelig utilpas bestyrelsesformand i Roskilde Bank, Peter Müller, der indledte generalforsamlingen, hvor det formelt skulle besluttes, at Nationalbanken og banksektorens "Private Beredskab" overtager den kollapsede bank.

"Det er meget svært at stå her i dag. Vi er i bestyrelsen rigtig kede af, at det er kommet så vidt, at Roskilde Bank ikke længere er solvent," sagde bestyrelsesformanden til de mange fremmødte aktionærer.

Hvor Peter Müller og administrerende direktør Søren Kaare-Andersen blev mødt af tavshed fra salen efter deres indledende beretninger, så modtog Ole P. Nielsen og de fleste andre talere massivt bifald fra de 3200 aktionærer, der var mødt op i Roskilde Hallerne, hvor man var nødt til at tage tre sale i brug.