Nyheder

5 mia. i underskud i Roskilde Bank

Roskilde Bank har et underskud på 5,1 milliard kroner i første halvår af 2008. Men der er behov for yderligere nedskrivninger på udlån på i alt 2,7 milliarder kroner, oplyser bankens ledelse i halvårsregnskabet.

Halvårsregnskabet er trist læsning for aktionærerne, fordi hele egenkapitalen er tabt. Den er opgjort til minus 2,5 milliarder kroner.

Efter Nationalbanken og Det Private Beredskab har overtaget banken, vil Roskilde Bank nu indlevere sin bank-tilladelse og gå i betalingsstandsning.

Ser man bort fra alle Roskilde Banks bedrøveligheder er en af de positive poster i regnskabet, at basisindtægterne i første halvdel af 2008 steg til 657 millioner kroner fra 615 millioner kroner i samme periode sidste år, mens netto renter og udbytter steg til 501 millioner fra 427 millioner.

Underskuddet på 5,1 milliarder før skat kan sammenlignes med et overskud i samme periode året før på 405 millioner kroner.