Nyheder

Stærk støtte fra Hillary til Obama

Herover kan du se et længere udddrag af Hillary Clintons tale ved konventet. Klippet varer cirka fire minutter.

Hvis Hillary Clinton er bitter over, at hun tabte primærvalget om at blive demokratisk præsidentkandidat til Barack Obama, så var det svært at få øje på tidligt onsdag morgen dansk tid.

Her gik Hillary Clinton nemlig på talerstolen ved Demokraternes partikonvent i Denver og gav en bragende støtte til Obama.

"Barack Obama er min kandidat, og han skal være vores præsident," sagde Clin-ton blandt andet i sit forsøg på at samle det demokratiske parti efter for-årets valgopgør mellem hende og Obama.

Meningsmålinger har vist, at mange Clinton-støtter stadig tøver med at ville stemme på Obama, men den tidligere førstedame forsøgte gentagne gange at få dem til at lægge fortiden bag sig og fokusere på at få sendt en demokrat ind i Det Hvide Hus ved præsidentvalget i november.

"Hvad enten I stemte på mig eller Barack, så er det nu tid til, at vi forener os som ét parti med ét formål. Vi er på det samme hold, og ingen af os har råd til at sætte sig på sidelinjen," sagde Clinton til vild jubel fra tilhørerne, der bl.a. talte hendes mand, tidligere præsident Bill Clinton, som begejstret klappede med.

"Jeg er en stolt tilhænger af Barack Obama," sagde hun.

Tirsdagens hovedperson

Hillary Clinton var gårsdagens absolutte hovedperson, og efter en blød start på konventet mandag, som var koncentreret om at fortælle historien om drengen Barack, sønnen af en kenyansk far og en hvid amerikansk mor, der arbejdede sig op i det amerikanske samfund, blev der i går hamret løs på den republikanske præsidentkandidat, John McCain, i næsten hver tale, der blev holdt.

"No way, nowhere, no McCain," lød det rytmiske udsagn fra Clinton, altså, at McCain aldrig nogensinde må blive præsident.

Det var også et hip til den gruppe af Clintons tilhængere, som føler, at Obama-kampagnen behandlede deres kandidat så skidt ved primærvalgene, at de nu truer med at stemme på McCain i stedet.

Republikanerne holder deres partikonvent i næste uge i tvillingbyerne Minneapolis og Saint Paul med præsident George W. Bush som deltager.

Svært at se forskel på McCain og Bush

"Det giver mening, at George Bush og John McCain vil være sammen i næste uge i tvillingbyerne, for nu om dage er de forfærdelig svære at se forskel på," sagde Clinton, mens flere tusinde hvide papskilte med hendes navn skød i vejret i den kæmpemæssige sal.

Hun mindede om, at opgøret med republikanerne er "en kamp om fremtiden, og en kamp vi må vinde".

"Jeg kan dårligt vente på, at Barack Obama (som præsident red.) underskriver en sundhedsreform," sagde hun og fik lige mindet om, at en sundhedsreform var et af hendes egne vigtige valgløfter.

Obama, som officielt kåres som præsidentkandidat tidligt fredag dansk tid, udtrykte taknemmelighed for Clintons støtte.

"Hun gjorde rede for, hvorfor vi vil stå sammen i november, og hvorfor vi vil vinde dette valg. Jeg synes, hun var enestående," lød det fra Barack Obama, der havde overværet Hillary Clintons tale på tv.