Nyheder

En ny regel hver femte time

En ny regel hver femte time - den bor-gerlige regering har sat rekord i nye love og bekendtgørelser, så vi nu over-går Sverige, skriver Jyllands-Posten.

Efter at have ligget stabilt på ca. 1000 styk årligt op gennem 1990'erne, er lovmøllen de seneste år begyndt at male med tophastighed. I 2007 satte regeringen rekord med 1854 nye love og bekendtgørelser. Til sammenligning fødtes 1475 nye love i Sverige i 2007.

Den liberale tænketank Cepos kritiserer regeringen for at fratage danskerne det personlige ansvar.

"Der er ingen tvivl om, at vi bliver dummere af alle de regler. Når alting bliver lovreguleret, fjerner man det ansvar, som borgerne ellers ville have taget, og så holder folk op med at tænke selv," siger Geert Laier Christensen, forskningschef i Cepos.