Nyheder

DF: Bankledelse bør politianmeldes

Der venter formentligt et retligt efterspil i kølvandet på skandalerne i Roskilde Bank. Formanden for Folketin-gets Finansudvalg, Kristian Thulesen Dahl (DF), er ikke i tvivl om, at der er politianmeldelser på vej af visse medlemmer af den tidligere ledelse.

"Vi har set historier om, at folk med insider-viden har handlet aktier. Og der er en risiko for, at den viden har været brugt til insiderhandler, og at man derfor har beriget sig på andres bekostning. Jeg vurderer, at der bør være basis for at man får politiet til at undersøge forholdene," siger han.

Lovgivningen skal strammes op

Folketingets Finansudvalg har behandlet aktstykker om den garanti, Nationalbanken tidligere på sommeren gav den nødstedte bank, og det er på baggrund af den viden, Thulesen Dahl venter et retligt efterspil.

Det er Finanstilsynet, der skal gå til politiet, hvis de har mistanke om ulovligheder, og Kristian Thulesen Dahl vil ikke lade tvivlen komme nogen til gode.

"Det er klart, at vi må bede regeringen om at sikre, at der politianmeldes i de situationer, hvor der er den mindste tvivl. Det er en så alvorlig situation, og der er så mange mennesker, der kommer til at få tab på det her," siger han.

Der er sat et arbejde i gang for at se nærmere på, hvordan lovgivningen kan strammes, så historien om Roskilde Bank ikke gentager sig. Et af de konkrete tiltag, Thulesen Dahl forestiller sig, er et mere åbent Finanstilsyn.

Også hård kritik fra Bernstein

Der blev heller ikke lagt fingre imellem fra Nationalbankdirektør Nils Bernstein mod den tidligere ledelse af Roskilde Bank, da han forklarede, hvorfor Nationalbanken har overtaget den kollapsede bank.

"Der har været en lemfældig kreditpolitik i Roskilde Bank, og den kultur skal vi nu i gang med at ændre," sagde Nils Bernstein på et pressemøde

Direktøren kalder Nationalbanken overtagelse en nødvendighed.