Nyheder

Nørrebro til salg

Der er rigtig mange andelsboliger til salg på Nørrebro i København lige nu - og de kan fås med rabat.

Lejebolig.dk har i samarbejde med analysebureauet Harvest undersøgt det københavnske marked for andelsboliger, og der er mange lejligheder at vælge imellem, hvis man flytter til Nørrebro.

- Vores undersøgelse har vist, at Nørrebro skiller sig markant ud med langt flere andelsboliger til salg end de andre kvarterer. Samtidig kan vi generelt se, at sælgerne giver et stort afslag i prisen, når de annoncerer de her andelsboliger, men de er stadig svære at komme af med, siger Michael Eggert, direktør for Lejebolig.dk.

Der er lige nu 570 andelsboliger til salg på Nørrebro. Til sammenligning finder man kun 170 andelsboliger til salg på Vesterbro, 118 på Amager, 117 på Østerbro og endelig 19 i København K. Det svarer til, at hele 57 procent af alle hovedstadens andelsboliger, som netop nu er sat til salg, ligger på Nørrebro.

Det mærker man også hos en af de lokale ejendomsmæglere på Nørrebro - DanBolig Holm og Hauberg. Kæden har i alt seks butikker i hovedstaden.

- Vi har klart flest andelsboliger til salg på Nørrebro, og vi har også nogle til salg i butikken i Nordvestkvarteret. I de andre områder er det væsentligt færre, siger Klaus Jørgensen, direktør i DanBolig Holm og Hauberg.

I sidste måned var halvdelen af Nørrebro-filialens solgte boliger andelsboliger, og 20 procent af alle de emner, mægleren har til salg på Nørrebro i øjeblikket, er ligeledes andelsboliger.

- Det er først her i løbet af foråret 2008, at vi overhovedet er begyndt at sælge andelsboliger. Tidligere havde man en venteliste, men fordi andelsværdierne er blevet så høje, er de blevet sværere at komme af med. Det er derfor, behovet for at bruge en ejendomsmægler er opstået. Andelsboligerne bliver også sjældent handlet til andelsværdien - de sælges typisk med 10 til 20 procent nedslag i prisen, siger Klaus Jørgensen.

Årsagen til brandudsalget kan være, at de fleste andelslejligheder på Nørrebro er forholdsvist små, så når der skal stiftes familie, bliver pladsen for trang.

Ser man på andelslejlighedernes samlede arealer, finder man mange små og mellemstore andelsboliger på under 100 kvadratmeter på Nørrebro. Denne kategori fylder næsten 96 procent af bydelens totale antal andelsboliger. Kun omkring fire procent af Nørrebros andelsboliger ligger i kategorien over 100 kvadratmeter.

I nabokvartererne Østerbro og Vesterbro er der mere plads at boltre sig på i mange af lejlighederne. Her er henholdsvis ca. 26 procent og 17 procent i kategorien med lejligheder på over 100 kvadratmeter. København K ligger helt i front med ca. 30 procent lejligheder over 100 kvadratmeter.

Michael Eggert mener dog også, at nogle måske er trætte af den ballade, der har været i bydelen for eksempel i forbindelse med rydningen af ungdomshuset på Jagtvej, og derfor søger væk.

På Nørrebro findes der i alt 15.091 andelsboliger. Til sammenligning finder man 18.310 andelsboliger i København S, 16.848 andelsboliger i København Ø, 16.260 andelsboliger i København V og endelig 6777 andelsboliger i København K.