Bøsser vil træne selvforsvar

En gruppe homoseksuelle aktivister i København vil træne selvforsvar og gennemføre patruljering i parker for at forhindre overfald på bøsser og lesbiske.

Initiativet er en reaktion på, at hovedstaden på blot halvanden måned har oplevet 62 tilfælde af de såkaldte "hate crimes" mod homoseksuelle.

Ifølge gruppen, der kalder sig Bash Back!, tager politikerne i København ikke overfald på homoseksuelle alvorligt nok.

"Vi er selvfølgelig rystede over voldsomheden i de seneste måneders overfald - ikke mindst på vegne af de personer, der er blevet overfaldet - men vi vil ikke lade os skræmme. Vi insisterer på, at vi også har ret til at bruge byens parker og det offentlige rum," siger Lotte Knold fra Bash Back!

Gruppens mål er at gøre H.C. Ørstedsparken og andre steder sikre at færdes for homoseksuelle. Det skal ske gennem selvforsvarskurser, patruljering i parken og informationskampagner, oplyser gruppen i en pressemeddelelse.