Nyheder

Modeuge i København: Alt er tilladt

Gule parykker og hvide, futuristiske briller med kun små kighuller til øjnene var blandt de modigste indslag, da modeugen blev skudt i gang.

Batik og træsko

Næsten alt er tilladt, hvis man vil være med på moden næste forår og sommer. Onsdag blev modeugen i København åbnet med et bud på tidens kommende trends. Gule parykker og hvide, futuristiske briller med kun små kighuller til øjnene var blandt de indslag, som nok kun de modigste nok vil kaste sig ud i. For de nostalgiske var der også batik og træsko.

"Jeg vil sige, at der er næsten frit spil. Vi er nået dertil i modebilledet, hvor der både er noget fra fortiden, men også nogle visioner om fremtiden," siger Ulla Skjødt, trendchef hos Dansk Textil & Beklædning.

Farver og humor

Man skal klæde sig med humor, selvtillid og mod, hvis man vil være med på noderne. Det var i hvert fald kodeordene for det trendshow i Bella Centeret, som designerduoen Femmes Regionales havde sat sammen i forbindelse med åbningen af modeugen.

Der var både langt og kort, naturmaterialer, lak og spandex på podiet - farveskalaen skortede heller ikke på muligheder.

"Der var rigtig mange glade farver. Nogle outfits var både top og bund i samme farve, men der var også en hel linje, der var holdt i brunlige farver - næsten som det papir eller de kasser, man får på posthuset," siger Ulla Skjødt.

Modeshow på storskærme på Rådhuspladsen

De næste dage lægger København hus til fire forskellige modemesser og danske designere viser de nyeste kollektioner ved en lang række shows rundt omkring i byen. Op mod 50.000 branchefolk er strømmet til fra ind- og udland. Den største modemesse er Copenhagen International Fashion Fair i Bella Centeret, som stod for onsdagens trendshow.

"Den her uge er jo virkelig en modefest for Danmark - alle der laver mode viser hvad de kan i de her fire dage," siger Ulla Skjødt.

Den her uge er jo virkelig en modefest for Danmark

Ulla Skjødt, trendchef, Dansk Textil & Beklædning

Er man ikke en af heldige, der har fået en invitation til de eksklusive modeshows, er der mange andre muligheder for at være med på moden i de kommende dage. For eksempel bliver flere af designernes shows vist på storskærme på Rådhuspladsen og Kongens Nytorv, og Kunstindustrimuseet viser en modeudstilling