Nyheder

Salmonella-epidemien fortsætter

Sommerens store salmonella-epidemi vi-ser ingen tegn på svækkelse.

"Udbruddet er i hvert fald ikke aftag-ende, men det er dog for tidligt at si-ge, om flere smittes nu end tidlige-re," siger dyrlæge Tenna Jensen fra Fø-devarestyrelsen til Nyhedsbureauet Newspaq.

Hver uge tilskrives omkring 30 nye til-fælde udbruddet herhjemme, men der er endnu ingen salmonellatilfælde i ud-landet, der har forbindelse til den danske epidemi - bortset fra en nord-mand, der blev smittet i Danmark.

Kilden fortsat ukendt

Tenna Jensen fortæller, at 466 danskeres salmonellaudbrud med sikkerhed kan føres tilbage til den samme, endnu ukendte smittekilde.

Fødevarestyrelsen følger i øjeblikket en række spor for at finde kilden, men ifølge Tenna Jensen er der er endnu ikke nogen banebrydende spor i sagen. Det er også endnu for tidligt at udelukke udenlandske smittekilder.

I alt har Statens Seruminstitut registreret 1.297 salmonellaramte danskere i år. Det er cirka dobbelt så mange som normalt på nuværende tidspunkt tidligere år. Dertil kommer alle de, der smittes med sygdommen, men rider stormen af uden at gå til lægen.