Nyheder

Aktionærer kan skade banksalg

Med kravet om en ekstraordinær general-forsamling risikerer de utilfredse aktionærer i Roskilde Bank at gøre sig selv en bjørnetjeneste. Sådan lyder vurderingen fra lektor Finn Østrup.

Ifølge Dagbladet Roskilde forudser han, at salgsprocessen omkring Roskil-de Bank kan blive kastet ud i kaos, hvis der skal vælges en ny bestyrelse på en ekstraordinær generalforsamling.

"Jeg tror, myndighederne vil få kam til deres hår, hvis aktionærerne skal sammensætte en ny bestyrelse," siger han.

"Hvis der kommer en "folkets bestyrelse" vil der formentlig komme en masse ballade. En ny bestyrelse vil kun sælge til en meget høj pris, og måske vil den forsøge slet ikke at sælge," siger Finn Østrup fra Handelshøjskolen i København til avisen.

Ikke bestyrelse af bytosser

Han forklarer, at det står i kontrast til Finanstilsynets ønske om at få sagen afsluttet hurtigt.

"Pengeinstitutterne og myndighederne er interesseret i at få dækket al gæld i banken, hvor pengeinstitutterne har garanteret for 750 millioner kroner og staten for resten, så de er formentlig ret ligeglade med aktionærerne," siger Finn Østrup.

Talsmand for de utilfredse aktionærer, Ole Nielsen, er opmærksom på problematikken.

"Vi skal ikke have en bestyrelse af bytosser. Det skal selvfølgelig være kvalificerede bestyrelsesmedlemmer, der skal varetage aktionærernes interesser. Og vi er i kamp med tiden, fordi myndighedernes interesser ikke nødvendigvis er de samme som vores," siger Ole Nielsen.