Evensens Faderhus tæt på konkurs

Der runger i pengekassen hos Ruth Even-sen og Faderhuset, for i løbet af sid-ste år har den religiøse udbrydergrup-pe oparbejdet et underskud på mindst seks millioner kroner, og Faderhuset har gældsat sig selv for millioner i dyre lån.

Det skriver avisen.dk

"Alle selskaberne er på randen af kon-kurs," siger rådgivende skatterevisor Christen Amby, der har kigget på helt nye regnskaber for fire af Faderhusets største selskaber.

Regnskaberne dækker den periode, hvor Faderhuset betalte for at få revet det tidligere ungdomhus på Jagtvej 69 i København ned.

"Som det ser ud, så har selskaberne store økonomiske problemer. Der er kun udgifter og ingen indtægter," siger Christen Amby.

Samtlige virksomheder har haft underskud i 2007 - og egenkapitalen på flere millioner er væk i tre af de fire selskaber.

Jagtvej 69 er 5,6 mio. kroner værd

Faderhuset købte oprindeligt Jagtvej 69 til 2,6 millioner kroner i 2001.

De seneste år i træk har Københavns Kommune vurderet værdien af grunden til 5,6 millioner kroner - langt fra 15 millioner kroner, men Faderhuset tror dog så meget på prisstigninger, at de, ifølge Tinglysningsbogen, har optaget lån på i alt godt 12 millioner kroner på grunden, skriver avisen.dk

Ingen kommentarer fra Evensen

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Faderhusets leder, Ruth Evensen og Carl Anker Mortensen - direktør for Bandholm Hotel, medlem af menigheden og bestyrelsesmedlem i Human A/S vil heller ikke kommentere:

"I må læse dét ud fra regnskaberne, som I kan. Nærmere kommer vi det ikke," siger han til avisen.dk.