Nyheder

Sælger tysk salmonellakød

Landets største supermarkeder bliver ved med at sælge kød fra fabrikken Hei-demark i Tyskland, der syv gange inden for det seneste halvandet år er blevet afsløret i at sende direkte sundheds-skadeligt kød til Danmark. Det skriver Politiken.

Fødevarestyrelsen har vurderet risiko-en ved kødet og i alle tilfælde stemp-let det "sundhedsskadeligt" - blandt andet fordi bakterierne var modstands-dygtige over for medicin. Det gør det sværere at behandle alvorligt syge og svækkede ældre.

Fraråder importeret kalkunkød

Materiale fra Fødevarestyrelsen viser, at der er fundet salmonellabakterier i de syv partier kød, der stammer fra den tyske producent. Seks af sagerne drejer sig om kalkunkød, én om kylling.

Alligevel fortsætter Netto, Føtex og SuperBrugsen med at sælge kalkunbryst fra lige netop Heidemark.

Landets førende ekspert på området, overlæge Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut, opfordrer forbrugerne til helt at holde sig fra importeret kalkunkød, fordi der er så meget salmonella i, og fordi bakterien ofte er modstandsdygtig over for medicin.