Nyheder

Graffitiguru menes afsløret

Ifølge den britiske avis Mail On Sunday er den legendariske og sagnomspundne britiske graffitikunstner Banksys sande identitet blevet afsløret.

Avisen mener, at der er tale om den 34-årige Robin Gunningham og baserer afsløringen på et fotografi taget for fire år siden på Jamaica, som viser en mand knælende ved siden af en dåse spraymaling.

Banksys talsmand giver følgende kommentar.

"Vi hører det her hele tiden, og jeg siger, som jeg altid gør; jeg vil hverken be- eller afkræfte de rygter."

Dukker pludselig op

Banksys kunstværker dukker fra tid til anden op i det offentlige rum rundt om i verden, og hans graffiti er voldsomt populær. Således blev der i januar budt 208.100 pund eller godt to mio. kroner for et af herrens værker, der forestiller en maler, der er ved at færdiggøre navnet Banksy.

Men den hemmelighedsfulde kunstner laver også mere politiske happenings, som da han efterlod en en-til-en kopi af en guantanamofange i Disneyland i 2006.

Hans strengt bevogtede hemmelige identitet bidrager yderligere til myten om Banksy, hvis malerier blandt andet hænger på væggene hos Hollywood-stjerner om Christina Aguilera og Angelina Jolie.

Fundet gennem skolekammerat

Mail On Sunday siger, de sporede Banksy gennem en tidligere skolekammerat, Scott Nurse, der altså mener, at der er tale om denne Robin Gunningham.

Det eneste man med sikkerhed ved om Banksy er, at han er født og opvokset i Bristol.

Scott Nurse påstår, han gik på Bristol Cathedral School med Gunningham og fortæller, at han var ekstremt talentfuld til billedkunst.

Luke Egan, en kunstner som har udstillet sammen med Banksy, benægtede alt til at begynde med, men indrømmede senere, at de to har delt en lejlighed sammen.

På spørgsmålet om Gunningham er Banksy, svarede han kryptisk:

"Altså det var han ikke dengang" (da de boede sammen red.).

Gunningham's far Peter Gunningham siger, han ikke kan genkende den person, der altså menes at være Banksy, mens moren Pamela Gunningham fastholder, at hun aldrig har haft en søn.