Nyheder

Dansk Folkeparti: Sæt flag på kød

Udenlandsk kød importeret til Danmark skal mærkes med et flag fra oprindel-seslandet. Det forslår Dansk Folkepar-ti i Politiken.

Partiet var selv med til at skærpe kontrollen af importeret kød sammen med regeringen for halvandet år siden. Det skete, efter at eksperter havde advaret kraftigt mod udenlandsk kød med farlige salmonellabakterier.

Importen af fjerkræ og svinekød er steget med 70 procent siden 2003, og flere og flere danskere bliver syge af at spise importeret kød.

Folk har ikke tid til at tjekke

Kødet fra udlandet indeholder flere farlige bakterier end dansk kød. Derfor skal forbrugerne hjælpes til at holde sig fra kyllinger, kalkunbryster og hakkekød fra udlandet, mener Dansk Folkeparti.

"Jeg ved godt, at kødets oprindelse står på etiketten, men almindelige mennesker har altså ikke tid til at læse alt det med småt, når de er ude at handle og måske har to skrigende unger på slæb. Derfor bør der være flag på alt fersk kød i danske butikker - både udenlandsk og dansk kød. Så kan forbrugeren let og hurtigt se, hvor kødet kommer fra," siger Jørn Dohrmann (DF), der er formand for Folketingets Fødevareudvalg, til Politiken.

Prøver igen

DF har tidligere uden held rejst forslaget, men prøver nu igen i tiltro til, at regeringen og Folketingets partier kan se fornuften i at hjælpe forbrugerne til at købe dansk. Der er nemlig kun sjældent salmonella i danske kyllinger, mens bakterien findes i hver femte importerede kylling. Jørn Dohrmann siger:

"EU siger, vi ikke må kræve flag på kødet, men hvis det stod til Dansk Folkeparti, så indførte vi regler om det - uden at spørge om lov først. Jeg rejser sagen over for ministeren".