Nyheder

Salmonellakød strømmer ind i DK

Tonsvis af kød med salmonellabakterier strømmer ind i Danmark og ud i super-markedernes kølediske. Det sker, selv om regeringen og Dansk Folkeparti for halvandet år siden afsatte millioner af kroner til at kontrollere kød, der kommer til Danmark, skriver Politiken.

Avisen har gennemgået 62 sager fra 2007 og 2008, hvor Fødevarestyrelsen besluttede at fjerne kød fra butikker og restauranter, fordi styrelsen fandt så farlige bakterier i kødet, at det blev stemplet "sundhedsskadeligt". I 43 ud af 62 sager skete tilbagetræk-ningen først efter sidste salgsdato.

På det tidspunkt havde forbrugerne allerede købt og spist kødet.

Fødevarestyrelsen erkender problemet.

"Det tager nogle dage at undersøge, om der er bakterier i kødet, at fastslå, hvilke bakterier der er tale om, og vurdere risikoen ved at spise kødet," siger beredskabschef Kim Vandrup til Politiken.

Samtidig er det sværere at behandle personer, der bliver alvorligt syge af salmonellabakterier fra udenlandske svin og kyllinger.

I over halvdelen af de sager om importeret kød, som Politiken har gennemgået, var bakterierne modstandsdygtige over for medicin.

Årligt dør 35 danskere som følge af en salmonellainfektion.