Nyheder

Får penge for flere passagerer

Det kommer til at skæppe i kassen hos operatørerne, hvis de kan få flere mennesker til at tage i bussen i Aalborg. Nordjyllands Trafikselskab har valgt at lave en aftale med tre busselskaber, der giver kontant belønning for flere passagerer. Det skriver Arrivas interne koncernavis.

Tidligere er operatørerne blevet be-talt efter omfanget af kørslen, altså hvor mange busser der kører. Den model gør det reelt til en god forretning at køre med tomme busser. Derfor har operatørerne efterlyst modeller, hvor der er penge i at få flere passagerer.

"Vi vil sætte langt mere fokus på passagererne og skabe de forbedringer, der gør bussen til et godt alternativ til bilen," siger Peter Junge.

15 millioner passagerer om åretModellen er brugt med succes i den svenske by Helsingborg.

Nordjyllands Trafikselskab giver mellem 2,00 og 3,40 kroner for hver ny passager, der stiger på bussen. Den præcise pris afhænger af, hvor tilfredse passagererne er. Busserne i Aalborg har mere end 15 millioner passagerer om året.

Direktør Christian Roslev fra Nordjyllands Trafikselskab ser store muligheder i at give bonus for flere passagerer.

"De stigende priser på benzin er med til at gøre den kollektive trafik mere attraktiv, og derfor er det et rigtig godt tidspunkt at introducere ordningen på. Der er meget at vinde og meget lidt at tabe. Det er også glædeligt, at kommunen, NT, operatørerne og chaufførerne nu står sammen om at give passagererne en bedre service," siger Christian Roslev.

Forsøget i Nordjylland løber to år frem.

Det sjællandske trafikselskab Movia afprøver også ordningen med at belønne passagervækst.