Nyheder

Sommerboom i falske jomfruhinder

Sommermånederne er højtid for nye, falske jomfruhinder. Unge indvandrer-piger vil nemlig nå at sløre beviset for tabt uskyld, inden vielsesringen kommer på fingeren. Det fortæller gynækolog Christine Felding, der har en privat klinik i Nordsjælland.

"Vi har et boom i øjeblikket. Sådan er det altid i maj, juni og juli. Vi laver omkring to til tre stykker om ugen lige for tiden. Det er bryllupstider," siger Christine Felding.

Resten af året laver hun omkring to til tre jomfruhinder om måneden, og Felding vurderer, at der er en lille stigning i antallet af operationer.

Ny mødom løser ikke problemerne

Leif Randeris, som er leder af Indvandrerrådgivningen i Århus, oplever også i sin rådgivning, at flere indvandrerpiger i disse måneder spørger til en ny jomfruhinde.

"De skal nå at blive rekonstrueret, inden de skal giftes i hjemlandet, fortæller lederen.

Randeris og Felding er enige om, at de 18-20-årige piger, som vælger at få en rekonstrueret jomfruhinde, oftest er veluddannede og velintegrerede piger, som måske har haft en dansk kæreste, men som nu skal giftes med en af deres "egne".

"De er oftest ret afklaret med situationen og har accepteret, at sådan er deres kultur nu engang. De vasker på en måde tavlen ren og starter på en frisk," siger Felding.

Men en rekonstrueret mødom løser ikke nødvendigvis pigernes problemer, mener Randeris, der tit ser de selvsamme piger, når ægteskabet er gået i stykker.

"Det hele starter med, at de føjer familiens ønsker og prøver med ny mødom og ægteskab at redde familiens ære. Men de er allerede blevet for danske, forklarer han. Derfor er han heller ikke tilhænger af de rekonstruerede mødomme.

"Jeg støtter ikke operationen, fordi i bund og grund ligger vi under for en hel kulturs forældede dogmer og regler i et dansk samfund, når vi tillader dem," siger Leif Randeris.