Nyheder

Blæst gav problemer sankthansaften

Tre længer på en gård i Års brændte til aften ned, da et sankthansbål antændte en hølade, oplyser politiet.

I Vallensbæk Havn væltede et øltelt ned over ti personer, hvor af kun en person kom til skade med et åbent brud på armen.

På Veststranden i Gilleleje væltede et stativ med højtalere ned over tre personer, hvor af en måtte køres på hospitalet. Ved Rørbæk Havn blev flere hundrede sankthans-gæster vidne til, at en 24-årig mand forsøgte at drukne en kvinde.

Vinden aflyste mange bål

Landmanden i Aars havde heller ikke overholdt reglerne, da han antændte bålet kun 50 m. fra laden, der lå i vindretningen.

Netop vinden var det største problem midt på aftenen. Flere steder i landet måtte anlagte sankthansbål ikke antændes på grund af blæsten, og på Lolland-Falster måtte man på trods af natlig regn helt undvære bål. I løbet af dagen havde det nemlig blæst så kraftigt, at alting var tørret ud igen.