Kronprinsparret i Nykøbing Falster

Sidste stop på kronprinsparrets sommertogt er i Nykøbing Falster. Her lagde Kongeskibet Dannebrog til kaj klokken 9.30 i formiddags. I Nykøbing Falster skal kronprinsesse Mary besøge et børnekulturhus, mens kronprins Frederik besøger virksomheden Induperm.

I Lolland Kommune skal de se Maribo Domkirke, kronprinsen skal indvie Maribo Kajakklubs nye bådhal, og kronprinsessen skal besøge Skt. Birgitta Kloster.

Kongelig polarekspedition

Allerede på lørdag siger kronprins Frederik farvel til Mary og børnene for at tage ud på en ny rejse under helt andre forhold. Kronprins Frederik, kronprinsesse Victoria og kronprins Haakon besøger Svalbard og området omkring den norske øgruppe fra lørdag og frem til den 27. juni. Grunden til dette royale besøg er, at de alle tre er protektorer for det internationale polarår. Meget af tiden tilbringes på det svenske forskningsfartøj IB "Oden". Den 26. afslutter de togtet med et besøg på forskningsstationen i Ny-Ålesund på Svalbard og et pressemøde i Longyearbyen.