Nyheder

Kronprinsparret på sommertogt

Kronprinsparret har både prins Christian og prinsesse Isabella med, når de i de kommende dage drager Danmark rundt på sommertogt med Kongeskibet Dannebrog.

De to små skal dog ikke deltage i de officielle arrangementer, men nøjes formentlig med et vink eller to fra skibet. Mens børnene således får tid til at lege med barnepigerne om bord, venter der til gengæld kronprinsesse Mary og kronprins Frederik nogle travle dage.

I dag besøger parret Haderslev Kommune, hvor de blandt andet skal køre i karet gennem byen. De besøger også Fighter Wing Skrydstrup, der er hjemsted for Flyvevåbnets F-16 jagerfly. Her er der for kronprinsen lagt op til et hyggeligt gensyn med tidligere flyverkammerater, idet parret blandt andre modtages af chefen for 730 Fighter Squadron, major Nick Kenneth Hansen, der har været kronprinsens F-16-instruktør og major Birger Wold, som kronprinsen har gået på Forsvarsakademiet sammen med. F-16-jagerne vil også give en opvisning.

Onsdag lægger Dannebrog til i Svendborg, og her skal kronprinsessen blandt andet besøge en skole, mens kronprinsen ser på det naturhistoriske museum Naturama. Om eftermiddagen besøger de begge Langeland og vindmølleproducenten Vestas.

Torsdag er sidste stop på togtet. Her lægger skibet til i Nykøbing Falster, og kronprinsessen skal besøge et børnekulturhus, mens kronprins Frederik besøger virksomheden Induperm. I Lolland Kommune skal de se Maribo Domkirke, kronprinsen skal indvie Maribo Kajakklubs nye bådhal, og kronprinsessen skal besøge Skt. Birgitta Kloster.