Nyheder

Kronprins Frederik på TV 2

TV 2 bragte den 24. juni et eksklusivt interview med kronprins Frederik i anledning af hans 40 års fødselsdag. Jes Dorph-Petersen mødte kronprinsen ombord på Kongeskibet Dannebrog i Helsingør umiddelbart inden afsejling.

"Det er den store runde samtale med kronprinsen, som jo fyldte 40 år for kort tid siden," fortæller Jes Dorph-Petersen, der tilbragte halvanden time på kongeskibet, som kronprins Frederik første gang var på sommertogt med, da han var fire år.

Åben og ærlig samtale

Og det blev til en ærlig og åbenhjertig snak om skiftet fra at være ung action-prins til moden tronfølger, om det er fylde 40 år, om at blive gift og få børn, men også om kritikken af kronprinsens kandidatur til den Internationale Olympiske Komité, IOC og hvorfor han tager til OL i Beijing.

En glad kronprins

"Det er en glad kronprins, der fortæller om, hvordan han er fokuseret på fremtiden - både som tronfølger og de opgaver, der følger med. Kronprinsparret, det kommende regentpar, har jo indført en ny og mere moderne stil i Kongehuset, og det taler vi også om," siger Jes Dorph-Petersen.

Altid holdt af udfordringer

Kronprins Frederik har altid holdt af at udfordre sig selv både fysisk og intellektuelt, og selvom han har fået familieforpligtelser, er hans lyst til motion og sport ikke uændret, afslører han i interviewet.

Men det er også en offentlig person, vi møder i programmet. En offentlig person, som fortæller, hvordan det er at være jaget af medierne, og om hvordan han forbereder sin søn, Christian, på det at være kommende regent.