Nyheder

Kronprinsebørn med på sommertogt

Kronprinsparret har både prins Chris-tian og prinsesse Isabella med, når de i de kommende dage drager Danmark rundt på sommertogt med Kongeskibet Dannebrog.

De to små skal dog ikke deltage i de officielle arrangementer, men nøjes formentlig med et vink eller to fra skibet.

Mens børnene således får tid til at lege med barnepigerne om bord, venter der til gengæld kronprinsesse Mary og kronprins Frederik nogle travle dage.

Tirsdag i Haderslev

I morgen besøger parret således Haderslev Kommune, hvor de blandt andet skal køre i karet gennem byen. De besøger også Fighter Wing Skrydstrup, der er hjemsted for Flyvevåbnets F-16 jagerfly.

Her er der for kronprinsen lagt op til et hyggeligt gensyn med tidligere flyverkammerater, idet parret blandt andre modtages af chefen for 730 Fighter Squadron, major Nick Kenneth Hansen, der har været kronprinsens F-16-instruktør og major Birger Wold, som kronprinsen har gået på Forsvarsakademiet sammen med.

Onsdag i Svendborg

På onsdag lægger Dannebrog til i Svendborg, og her skal kronprinsessen blandt andet besøge en skole, mens kronprinsen ser på det naturhistoriske museum Naturama.

Kronprinseparret på sommertogt:

Tirsdag den 17. junikommer kongeskibet Dannebrog forbi Haderslev og Vojens med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary om bord

Onsdag den 18. junibesøger kronprinseparret Svendborg og Rudkøbing.

Torsdag den 19. juniaflægger kronprinseparret officielt besøg i Nykøbing Falster og Maribo.

Om eftermiddagen besøger de begge Langeland og vindmølleproducenten Vestas.

Torsdag i Nykøbing Falster

Torsdag er sidste stop på togtet. Her lægger skibet til i Nykøbing Falster, og kronprinsessen skal besøge et børnekulturhus, mens kronprins Frederik besøger virksomheden Induperm.

I Lolland Kommune skal de se Maribo Domkirke, kronprinsen skal indvie Maribo Kajakklubs nye bådhal, og kronprinsessen skal besøge Skt. Birgitta Kloster.

Startede tradition i 2004

Alle tre dage afsluttes de officielle pligter med en reception for indbudte gæster om bord på Dannebrog om aftenen.

Kronprinsparret har to gange tidligere benyttet Kongeskibet Dannebrog til officielt sommertogt.

Første gang var umiddelbart efter parrets bryllup i 2004 og senest i 2006, hvor turen gik til Bornholm, og den dengang otte måneder gamle prins Christian blev vist frem fra skibet.