Faderhuset beskyldes for svigt

Børnene i den kristne frikirke Faderhuset lider groft omsorgssvigt, og forældre opfordres til at slå deres børn, frygter Børns Vilkår, som har underrettet de sociale myndigheder.

"Forældre tilskyndes til at slå deres børn, vi har hørt om hustruvold, børn der overlades til sig selv og om en djævleuddrivelse," siger souschef i Børns Vilkår, Bente Boserup, til Ritzau. Oplysningerne blev bragt af DR nyheder og stammer fra flere familier, der har forladt Faderhuset. Faderhuset kalder sagerne "udokumenterede.

Men Børns Vilkår "har stor tiltro til familierne, som vi vurderer, ikke bare er ude på at skade Faderhusets leder, Ruth Evensen".

Hun blev i april beskyldt for at dække over incest mod et lille barn.

"Vi har været usikre på, om vi kan anmelde Faderhuset på det grundlag, vi har. Det må være op til myndighederne at vurdere, om der er grundlag for en anmeldelse," siger Boserup.

Børns Vilkår har i alt udarbejdet 14 underretninger, der omhandler 44 børn fra seks forskellige kommuner.

Professor i socialret Kirsten Ketscher har kigget de 14 underretninger igennem.

"Alle de underretninger, jeg har set, drejer sig om virkelig alvorlige sager. I nogle tilfælde drejer det sig simpelthen om straffelovsovertrædelser," siger hun til DR Nyheder.

"Det fremgår, at man ønsker at få magt over børnene. Fjerne dem fra deres egne familier og udstyre børnene med et sæt normer. Det sker ved hjælp af midler, som man ikke kan acceptere, for eksempel at man slår dem," siger hun.

Ruth Evensen skriver i en mail til 21 Søndag, at "hun betragter sagerne som udokumenterede," skriver DR Nyheder.