Nyheder

Muslimske kvinder får jomfru-operationer

Et stigende antal muslimske piger og kvinder i Europa får udført en operation, der er med til at gendanne deres jomfruhinde, den tynde hinde i kvindens skede, der normalt brister første gang hun har samleje.

I takt med, at den muslimske del af Europas befolkning vokser, bliver mange unge muslimske kvinder fanget i en konflikt mellem de friheder og rettigheder, som de europæiske lande tilbyder og de kulturelle traditioner, som deres forældre og bedsteforældre har lært fra sig.

Skriftligt bevis på jomfruelighed

I mange muslimske kulturer er der krav og forventninger om, at en kvinde er jomfru, når hun bliver gift første gang. Og ifølge avisen International Herald Tribune, melder gynækologer i stigende omfang om muslimske kvinder, der efterspørger et slags skriftligt bevis på deres jomfruelighed inden de gifter sig; også selv om det er en illusion. Men for mange er det nøglen til et nyt liv.

Men det nye liv kan få en ubehagelig start. Gynækologer advarer om, at hvis ikke det kirurgiske indgreb udføres ordentligt, kan det bløde kraftigt fra skeden på bryllupsnatten, hvilket også vil afsløre indgrebet - og dermed bringe kvinden i en dobbelt ulykkelig situation.

Da indgrebet næsten udelukkende foretages på privatklinikker, findes der ingen præcis statistik for, hvor mange, der får "lavet" en ny jomfruhinde. Et indgreb koster typisk omkring 15.000 kroner at få udført.

Løj om fortiden - ægteskabet blev ophævet

Emnet har især været til offentlig debat i Frankrig, hvor en domstol i 2006 måtte annullere et netop indgået ægteskab mellem to muslimer, efter at brudgommen på bryllupsnatten opdagede, at bruden ikke var jomfru, som hun havde fortalt ham.

Han, brudgommen, forlod i vrede sin hustru på bryllupsnatten og annoncerede over for de stadigt festende bryllupsgæster, at hans brud havde løjet. Samme nat blev hun sat af ved indgangen til sine forældres hus.

muslimer

Der anslås at bo omkring 12 millioner muslimer i Vesteuropa

Kilde: International Herald Tribune