Nyheder

Danmark ramt af salmonella-udbrud

Statens Serum Institut er i færd med at indsamle data, der kan afklare, hvad der har ført til, at 176 mennesker er blevet smittet med salmonella.

"Vi ved ikke, hvor smittekilden stammer fra, men vi mener, at kilden højst sandsynligt er en fødevare," fortæller overlæge Kåre Mølbæk fra Statens Serum Institut.

Alene gennem de seneste to uger har flere end 50 mennesker været smittet, og det mener Kåre Mølbak, kan skyldes, at det har været så varmt.

Børn er værst ramt

Salmonella TyphimuriumU292 har ramt danskere over hele landet, både unge, ældre og mænd og kvinder. Hårdest er det gået ud over børn, der typisk plages af diarré, feber og mavesmerter, men heldigvis kan salmonellaen behandles med antibiotika. Hvor præcist smittekilden stammer fra, ved Statens Serum Institut endnu ikke.

"Vi arbejder på højtryk med at få indkredset smittekilden, de traditionelle mistænkte har vist sig at være uskyldige, så vi har det store brede net ude for at få flere oplysninger. Jeg har mange idéer om, hvad smittekilden kan være, men vil ikke sige noget før, vi er sikre," siger Kåre Mølbak.