Nyheder

Aldis mælkeleverancer blokeres

Danske mælkebønder har fået tysk hjælp til at blokere for butikskæden Aldis mælkeleverancer fra Tyskland, oplyser Danske Mælkeproducenter.

Det sker i protest mod den priskrig i Danmark på frisk mælk, som Aldi indledte i onsdags ved at sætte literprisen ned med op til en krone.

Aldi får sin mælk fra tre mejerier i Tyskland, hvor tyske mælkebønder vil blokere for leverancerne, oplyser landsforeningen. De danske mælkebønder frygter, at omkostningerne ved priskrigen væltet over på dem.

Bønder: Vi kender deres metoder

"Foreløbig er det Aldi og de andre supermarkeder, der afholder tabet ved at sætte prisen på mælk ned, men vi kender deres metoder. Først sætter Aldi prisen ned, så følger Netto og alle de andre steder efter, og til sidst får vi forelagt regningen i form af lavere pris til mejeriet og dermed lavere afregningspris til landmanden. Den karrusel har vi ikke råd til at køre med på længere, og derfor opfordrer vi til, at der bliver blokeret for mælk til Aldi," erklærer landsforeningen i en skrivelse til sine medlemmer.

Den karrusel har vi ikke råd til at køre med på længere, og derfor opfordrer vi til, at der bliver blokeret for mælk til Aldi

Landsforeningen Danske Mælkeproducenter

Landsforeningen opfordrer også de andre supermarkedskæder til at droppe deres prisnedsættelser på mælk, som de straks fulgte trop med efter Aldi's udspil.