Nyheder

Danskere vil have Frederik som ven

En folkelig og forholdsvis moden char-metrold. Sådan ser danskerne på kron-prins Frederik, der i dag runder et skarpt hjørne. Mere end hver anden me-ner, at deres kommende konge er en kam-merat, viser en undersøgelse, Capacent Epinion har foretaget for Urban.

56 procent af 1.028 adspurgte betrag-ter kronprinsen som en person, man ger-ne vil have som ven - samtidig med at endnu flere mener, at deres tronfølger er en intelligent og folkelig charme-trold, der både formår at være en god far og værdig repræsentant for Danmark.

Ifølge sociolog Emilia van Hauen er det ikke overraskende, at så mange danskere betragter kronprinsen som en af deres egne, samtidig med at otte ud af ti synes, at dagens fødselar gør Dannebrog ære.

"Kronprins Frederik formår om nogen at løse den fuldstændige håbløse opgave, det er at skulle være folkelig og formel på samme tid. Det er en linedans, som han klarer beundringsværdigt flot, samtidig med at han på en skæg måde har kombineret det arketypiske mandlige med sport, militær og fysik med en blød side, hvor han tydeligt og offentligt viser, at han tager sig kærligt af sine børn og den kvinde, han elsker og respekterer."

"Det er noget, der skaber identifikation, beundring og respekt hos både mænd og kvinder," siger Emilia van Hauen til Urban.

I hendes øjne runder kronprinsen ikke kun det skarpe hjørne aldersmæssigt. Han afslutter i dag den første del af sin identitetsrejse - og er nu blevet voksen og erfaren uden at have mistet lysten og modet til at udforske verden. Men som hun siger:

"Nu hvor hans personlige galleri er på plads, er det på tide at gøre alt det, der er større end en selv - og det bliver interessant at se, hvad han vil gøre for verden."