Nyheder

Løkke på hotel efter rockkoncert

Lars Løkke Rasmussen (V) har i en ræk-ke tilfælde overnattet på hotel på Ind-enrigs- og Sundhedsministeriets reg-ning, uden der foreligger nogen synlig grund til det. Det viser en gennemgang af Lars Løkkes hotelregninger og hans ministerkalender, som TV 2 har fore-taget.

Blandt andet boede Lars Løkke på hotel efter en koncert med Paul McCartney i Horsens, hvor han var inviteret på li-ge fod med en række andre politikere, og altså ikke i sin egenskab af minis-ter. Alligevel afleverede han hotelreg-ningen i ministeriet.

"Vi inviterede et par håndfulde landspolitikere og nogle repræsentanter fra kongehuset. Det gjorde vi for at styrke byens image," siger Henning Nørbæk, vicekulturdirektør i Horsens Kommune.

Selv om Løkke var inviteret som almindelig landspolitiker, afleverede han alligevel sin hotelregning i ministeriet og fik de 925 kr. for overnatningen retur.

"Det er en ren privat aktivitet, så vidt jeg kan vurdere. Jeg er ikke be-kendt med, at det er repræsentativt nødvendigt for en sundhedsminister at gå til koncert med Paul McCartney. Så der mener jeg, at detvære en pri-vat udgift," siger professor i stats-kundskab ved Københavns Universitet Tim Knudsen til TV 2.

Kontorchef: Var overarbejde

Ifølge kontorchef i sundhedsministeri-et Peter Mørch er hotelnætterne blevet refunderet som følge af overarbejde:

"Det gælder generelt, at der i hvert enkelt tilfælde er truffet konkret afgørelse om ministeriets betaling af overnatning i København som følge af overarbejdet," skriver han til TV 2.

Det har professor Tim Knudsen svært ved at forstå, når han ser listen over Lars Løkkes hotelbesøg.

"Det er nogle tilfælde, hvor det umiddelbart ser ud som om, det har ren privat karakter og ikke skyldes embedet. Og det er ikke meningen, at skatteborgerne skal betale private fornøjelser," vurderer Tim Knudsen.