Nyheder

Mary fik frøen tilbage

Kronprinsesse Mary blev på sin vis også selv prismodtager, da hun besøgte Odense-bydelen Vollsmose. Kronprinses-sen skulle som en del af besøget for første gang uddele den nyindstiftede integrationspris Den Gyldne Frø.

Prisen blev overrakt til tre lokale ildsjæle, der foruden en frø-statuette hver fik en personlig hæderspris på 3500 kroner. Statuetten gav de tre dog straks efter tilbage til kronprinsesse Mary, fordi de mente, at hun fortjente den som en gave for at bedre integrationen i Danmark.

De tre prismodtagere var Hanne Nielsen, Inger Aagaard og Ryan Ra Ranunkel Olesen. Alle tre er beboere i Vollsmose og har gennem årene været aktive i arbejdet for at løfte Vollsmose og give det en mere attraktiv profil.

Integrationsprisen Den Gyldne Frø er indstiftet af beboerne i Vollsmose. Den er landsdækkende og vil blive uddelt de kommende tre år. Hvert år fremstilles en ny statuette til prismodtageren af kunstneren Henrik Voldmester.

Det er tredje gang, kronprinsesse Mary besøger Vollsmose. Foruden at deltage i prisuddelingen, besøgte kronprinsessen blandt andet Vollsmoses nye kulturhus, et ældrecenter og et beboerhus.