Søvndal flytter til København

Ved næste folketingsvalg opstiller SF's formand, Villy Søvndal, i Storkreds København. Dermed flytter han teltpælene fra Kolding-kredsen. Her bor han og sad i Kolding byråd fra 1982 til 94, da han blev valgt til Folketinget efter 10 år som SF's folketingskandidat.

SF-København's formand, Jens Andersen, orienterede i aften på Christiansborg sine københavnske medlemmer om Søvndals skift af kreds. SF-København har bedt formanden stille op i hovedstaden, og Villy Søvndal takkede ja.

"Jeg har været glad for at repræsentere Sydjylland. Men stadig mere af min tid som partiformand er i København. I valgkampen nåede jeg kun ganske få møder i valgkredsen. Desuden er der gode arvtagere i Sydjylland. Før var jeg alene, nu er der tre SF'ere: Jeg, Jesper Petersen og Karina Lorentzen, som oven i købet er valgt i Kolding. Det er en mulighed for at give mere plads til dem," siger Villy Søvndal til Ritzau.

En fordel for de andre i kredsen

Han frygter ikke, at kredsskiftet går ud over partifællerne Ida Auken, Özlem Cekic, Kamal Qureshi og Anne Grete Holmsgaard, som er valgt i Storkreds København.

"Tværtimod. Vores analyse er, at det vil give SF endnu større fremgang i hovedstadsområdet. Jeg tror bestemt ikke, at nogen partifæller føler sig truet. Det vil være de borgerlige. Nu får regeringspartierne og Dansk Folkeparti kamp til stregen i København," siger Villy Søvndal.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, er også valgt i Storkreds København. Hun behøver ikke føle sig truet, skønt SF i mange meningsmålinger har matchet Socialdemokraterne, mener SF's formand.

"Det kan blive rigtig sjovt, at Helle og jeg også i København kan lave nogle ting sammen," siger Villy Søvndal.