Nyheder

Hemmeligt britisk UFO-arkiv åbnes

Det britiske forsvarsministerium gør nu flere årtiers sager om UFO'er til-gængelig for offentligheden.

Projektet er sat i gang efter et åre-langt pres fra UFO-interesserede og talrige forespørgsler omkring forsva-rets arkiv om UFO'er via den britiske lov om offentlighed i forvaltningen.

Omkring 160 sager fra 1950'erne og frem til 2007 overføres nu fra det britiske forsvarsministerium til det britiske nationalarkiv. De første otte sager kan allerede ses på nationalar-kivets hjemmeside.

Alt kan downloades

De otte sager, hvoraf flere er på hundredevis af sider, kan i løbet af den næste måned downloades gratis som PDF-filer.

De er fra perioden 1978 til 1987 og omfatter beretninger om mærkelige lys på himlen og uforklarlige objekter på himlen, der er blevet set af såvel privatpersoner som militært personnel og politibetjente.

En stor del af materialet er breve fra britiske borgere til repræsentanter for den britiske regering, så som forsvarsministeren og den daværende premierminister Margaret Thatcher.

Rumvæsenet Algar

I en af sagerne forklarer en mand meget detaljeret, hvordan han har haft fysisk og psykisk kontakt med grønne rumvæsener siden han var barn.

Han fortæller desuden, at et af rumvæsenerne ved navn Algar blev dræbt i 1981 af en anden race fra rummet, netop som han var i færd med at kontakte den britiske regering.

Et andet dokument refererer oplysninger fra en 78-årig mand, der siger, at han mødte rumvæsener nær Basingstoke Canal i Hampshire i 1983.

Manden fortæller, at han kom om bord i UFO'en og oplyser en række detaljer om fartøjet.

Ifølge papirerne blev manden udspurgt af rumvæsenerne, der blandt andet ville kende hans alder.

Da manden oplyste sin alder blev han sat fri med begrundelsen:

"Du er for gammel og svagelig til vores formål".

Storbritanniens Roswell

En af sagerne handler om en af de mere omtalte sager i britisk UFO-historie, nemlig det uforklarlige fænomen der blev observeret i Rendlesham Forest i december 1980.

Her så to politifolk fra USAs luftvåben nogle usædvanlige lys på himlen over Woodridge-flybasen i Suffolk.

Sagen er senere blevet kaldt "den britiske Roswell-sag" med henvisning til konspirationsteorien om en nedstyrtet UFO i den amerikanske by Roswell.

Beviserne mangler

På trods af, at en række af UFO-sagerne er meget detaljeret beskrevet, og flere af dem ledsages af tegninger, der beskriver UFO'erne udseende, er der imidlertid ingen klippefaste beviser i materialet.

I en forberedelse til debat om UFO'er i britiske overhus i 1978, der nu også er blevet offentlig, står der:

"Lad mig forsikre dette hus om, at hendes majestæts regering aldrig har fået besøg af folk fra det ydre rum."

I stedet forklares de mange UFO-observationer med, at der er tale om naturfænomener, fly eller sattelitter.