Nyheder

Myanmar: Måske op til 50.000 dræbt

I Myanmar, det tidligere Burma, fortsætter dødstallet med at stige. Ifølge Myanmars statsradio er det officielle dødstal nu oppe på 22.464, mens 41.000 mennesker savnes.

Den internationale hjælpeorganisation Red Barnet anslår, at antallet af omkomne måske bliver på 50.000. Det vurderes at mellem 2 og 3 millioner mennesker står uden tag over hovedet.

De mange lig af både dyr og mennesker øger samtidig risikoen for udbrud af epidemier.

FN harnu fået lov til at komme ind

Myndigheder er begyndt at dele nødhjælp ud. Men der er for lidt, og det går for langsomt. Militærregimet har da også erklæret sig parat til at modtage bistand fra FN, og internationale hjælpeorganisationer begyndte tirsdag at koordinere en storstilet indsats.

Først tidligt i morges meddelte FN, at de nu har fået lov til at komme ind i landet. I første omgang bliver der delt mad og nødhjælp ud til folk i hovedbyen Rangoon og nærmeste omegn. Der er stadig store områder ved kysten, hvor det ikke er muligt at komme frem med nødhjælp.