Nyheder

Danskere hjemme efter nødlanding

161 turister fra Tyrkiet Eksperten fik her til morgen en dramatisk oplevelse, da deres fly umiddelbart efter start måtte vende om og foretage en nødlanding tilbage i lufthavnen i Antalya i Tyrkiet.

Det tyrkiske lavprisflyselskab Onur Air skaffede et nyt fly, der få timer efter fløj de fleste passagerer til lufthavnen i Kastrup. Her blev de tilbud krisehjælp. Ingen passagerer kom fysisk til skade ved nødlandingen, men fire var dog blevet så rystet af oplevelsen, at de ikke var klar til at flyve med ekstraflyet hjem.

"Ekstremt flot"

Blandt passagerer var operasangeren Michael Bjørnson, der umiddelbart efter ankomsten til Kastrup fortalte TV 2 News, at nødlandingen var foregået "ekstremt flot". Til gengæld kritiserede han kabinepersonalets måde at håndtere situationen på.

"Vi fik ingen information om, hvad der foregik. Kun at vi skulle foretage en nødlanding. Kabinepersonalet opførte sig ekstremt uprofessionelt, og der gik panik i dem, da vi var landet, og flyet blev indhyllet i damp fra motoren, der blev oversprøjtet med vand," fortæller Michael Bjørnson.

Panikken bredte sig til passagererne, især da de informationer, der kom over højttalerne, var på tyrkisk.

Ifølge kundeservicechef i Tyrkiet Eksperten Iben Winther var det torsdag eftermiddag endnu uvist, hvad der forårsagede de motorproblemer, der førte til nødlandingen.

Ifølge passagererne lød der et højt knald fra den ene motor, hvorefter flyet brat tabte højde.