Nyheder

Politikere vil have mere i løn

Lige nu strejker sygeplejersker, sosu--assistenter og pædagogmedhjælpere, fordi de vil have 15 procent mere i løn. Imens er folketingspolitikerne i gang med at støbe kuglerne til en lønforhøjelse på 22,9 procent - til sig selv. Det erfarer TV 2 NYHEDERNE.

Traditionelt får folketingspolitikerne det samme som en borgmester i en mel-lemstor kommune, det vil sige 550.955 kroner. Men efter kommunesammenlægning-erne får en borgmester i en mellemstor kommune nu 676.864 kroner - og det er det beløb, som folketingspolitikerne nu også vil have.

"Hån mod de strejkende"

Mono Striib, næstformand i FOA kalder overvejelserne en uhørt hån mod de strejkende - og Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti kalder en eventuel lønforhøjelse for håbløs:

"Jeg blev meget overrasket over at høre, at den her diskussion kører på et tidspunkt, hvor folk er i konflikt for at få en højere løn," siger han til TV 2 NYHEDERNE.

Drøftelserne foregår endnu på uformelt plan, men det varer ikke længe, mener Kristian Thulesen Dahl:

"Når ledende politikere engagerer sig i en diskussion om en højere løn, så ved vi godt, at der er et forslag lige på trappen."