Folketing har godkendt EU-traktat
Lissabon-traktaten er blevet godkendt i Danmark af folketinget med et stort flertal, men uden støtte fra Dansk Folkeparti, Enhedslisten og enkelte SF'ere.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) var ikke til stede ved folketings-debatten.
Fra 2009 skal Lissabon-traktaten være grundlag for et mere effektivt samar-bejde mellem de 27 lande i EU. Irland er det eneste EU-land, hvor traktaten kommer til afstemning.
Meget af teksten i traktaten er hentet fra den forfatningstraktat, som blev nedstemt af vælgerne i Frankrig og Holland i 2005.
Forhindre veto-blokering
Den nye traktat, som blev underskrevet i Lissabon i december 2007, skal gøre det lettere at træffe beslutninger, efter at unionen er vokset til 27 lande med en stribe østeuropæiske medlemmer.
En række beslutninger vil kunne træffes hurtigere med flertal, så et enkelt land ikke kan blokere med veto.
Samtidig indfører Lissabon-traktaten en fast EU-formand og en udenrigsminister, som formelt hedder "den høje repræsentant." Samtidig får Europaparlamentet og de nationale parlamenter formelt mere indflydelse.
Tilhængerne af traktaten fremhæver i Folketinget, at beskyttelse af miljøet bliver lettere med den nye traktat. Men der er uenighed om, hvorvidt Lissabon-traktaten er stort set det samme som den forkastede forfatningstraktat.