Nyheder

Spar penge på at skifte bank

Utroskab betaler sig. I hvert fald hvis det er din bank, du har tænkt dig at være utro mod. Tal fra Finansrådet viser, at danskere i snit kun skifter bank hver 12. år. Men der kan være tusinder af kroner at spare hvert år ved at skifte langt hyppigere, skriver Ekstra Bladet.

Sparede 25.000 kroner

Familien Callesen fra Vejle har fået hele 25.000 ekstra skattefri kroner om året ved at skifte bank fra Handelsbanken til Sparekassen Himmerland.

"Det, vi sparede mest på, var at finansiere huset med realkreditlån i stedet for banklån. Handelsbanken sagde ikke noget om mulighederne. De rådede mig til det, der er bedst for dem, følte jeg," fortæller John Callesen, som også sparede penge ved at få lavere renter på billån i sin nye bank.

Det var de stigende gebyrer og renter på huslånet, der fik John Callesen til at gå på jagt efter en ny bank. I sin søgning stødte han på websiden skift-bank.dk, hvor man gratis kan få undersøgt sin økonomi og blive henvist til en ny bank.

"Jeg taler med rigtig mange, som aldrig har fået deres økonomi gennemgået. Det er en stor fejl, som kan have dystre konsekvenser, fortæller ejeren af skift-bank.dk, Henrik Grave, der har en fortid som finansdirektør i Forstædernes Bank.

Fremragende service

Finn Østrup, som er lektor ved Institut For Finansiering på Copenhagen Business School, er glad for nye skift-bank-services for privatkunder.

"Det er en fremragende service, som skaber dynamik på bankmarkedet," siger han.Han bakkes op af økonom i Forbrugerrådet Carsten Holdum.

Vi er jo efterhånden gift længere tid med vores bank end med vores partner

Carsten Holdum, økonom i Forbrugerrådet

"Vi er jo efterhånden gift længere tid med vores bank end med vores partner. Engang var det sådan, at man skulle optjene anciennitet for at få lov til at låne penge. Sådan er det jo ikke længere. Selv om din kontakt til pengeinstituttet er personligt og godt, er der grund til at se dit engagement efter i sømmene," siger Carsten Holdum.