Nyheder

Beskyldes for at snyde patienter

Patientforsikringen gør alt for at undgå, at patienterne skal have erstatning. Det siger kræftpatient, der fik en meget besynderlig afgørelse på sin sag.

Patientforsikringen har afslået at udbetale erstatning til en kræftpatient, der ventede mere end fire måneder på at få behandling for sin prostatakræft. Patientforsikringen begrundede afslaget med, at kræften havde bredt sig, før ventetiden var gået i gang.

Kræften havde ikke spredt sig

Men i virkeligheden havde kræften slet ikke bredt sig. Patienten fik derfor lidt af et chok, da han fik afgørelsen fra Patientforsikringen, skriver Politiken.

"Jeg havde haft ondt i maven af usikkerheden i de fire måneder, hvor jeg gik og ventede på behandling. Nu fik jeg ondt i maven igen, fordi Patientforsikringen skrev, at kræften havde bredt sig," siger den i dag 68-årige Erik Næhr til Politiken.

Patientforsikringen traf sin afgørelse på baggrund af en udtalelse fra overlæge Anders Holm-Nielsen. Han skrev ud fra en første kontrol, at den kunne tyde på, at patienten ikke var helbredt, men det var "alt for tidligt at udtale sig om".

Patientforsikringen overfortolkede

Det oversatte Patientforsikringen i afgørelsen til patienten til, at der "med overvejende sandsynlighed har været spredning af Deres kræftsygdom meget tidligt i forløbet". Dermed havde ventetiden ikke haft nogen betydning for sygdommens udvikling.

Men det er en "overfortolkning", fastslår overlægen.

Får afslag på ekspertvurdering

Ifølge kræftpatient Erik Næhr er afgørelsen et eksempel på, patientforsikringen gør alt for at undgå, at patienterne skal have erstatning.

Patientforsikringen

"Patientforsikringen træffer afgørelser i sager, der omfatter skader sket på offentlig sygehus, private sygehuse og hos autoriserede sundhedspersoner - f.eks. praktiserende læger, speciallæger, kiropraktorer mv."

Kilde: www.patientforsikringen.-dk

I næsten ni ud af 10 klager til Patientforsikringen får patienterne afslag med den begrundelse, at de lægelige eksperter har vurderet, at patienterne ikke har taget skade i ventetiden.

Patientforsikringen har også givet Folketinget forkerte oplysninger om ventetider, og det har fået sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) til at bede Patientforsikringen om at gennemgå sagerne og komme med en redegørelse.

SF har kaldt sundhedsministeren i samråd, mens DF vil have Jakob Axel Nielsen til at svare på, hvem der har ansvaret for fejlene.