Nyheder

Paven er landet i Washington

Paven er landet i USA's hovedstad Was-hington, hvor han blev modtaget af præ-sident Georg W. Bush. Under sit USA-be-søg vil paven blandt andet diskutere Irak og menneskerettigheder med Bush.

Paven gæster frem til weekenden sine amerikanske trosfæller, og da han landende i Washington, lagde han ud med at forholde sig til de pædofili-skandaler i den katolske kirke, der har rystet USA siden 2002.

Paven, der under besøget vil fejre sin 81-års fødselsdag, vil også diskutere USA's krig i Irak.

Vatikanet var oprindeligt modstander af krigen, ligesom det også ventes, at paven vil kritisere USA's brug af dødsstraf og CIA's brug af tortur.

Immigranter skal leve værdigt liv

Et andet spørgsmål bliver den amerikanske debat om indvandring fra Latinamerika. De såkaldte latinos udgør 40 procent af USA's katolikker, og mange er illegalt immigreret til landet.

"USA må gøre alt, hvad der er i deres magt, for bekæmpe alle former for vold således, at immigranter kan leve et værdigt liv," sagde paven inden mødet med Bush.

Bush og paven ser dog også ens på en række områder. De er begge imod homoseksuelle ægteskaber, abort og stamcelleforskning.