Nyheder

Pige afslørede farmors dødsårsag

Sygehus Sønderjylland påtager sig an-svaret for, at en 88-årig kvinde døde af et gigtmiddel. Det skriver Jydske-Vestkysten. Sagen er kommet frem, ef-ter at afdødes 13-årige barnebarn i et læserbrev anklagede sygehuset for at være ansvarligt for dødsfaldet.

"Og pigen har desværre fuldstændig ret," siger sygehusets lægefaglige direktør, Henrik Villadsen.

Sygehuset erkender, at der er sket fejlmedicinering af kvinden, og at det efter al sandsynlighed har kostet hende livet.

Syv gange dosis

Den 88-årige kvinde blev før påske indlagt på Sygehus Sønderjylland med rygsmerter og blev i en uge behandlet med midlet methotrexat - et meget kraftigt middel, som i sin virkning minder om kemoterapi. Kvinden skulle have haft fire tabletter om ugen, men fik i stedet fire om dagen.

"Derfor blev hendes immunforsvar kraftigt presset, og hun er desværre formentlig død af en infektion," siger Henrik Villadsen.

Kunne ikke reddes

Den 88-årige blev udskrevet fra sygehuset i Aabenraa og var hjemme nogle dage, men blev siden atter indlagt, denne gang på Sønderborg Sygehus. Her opdagede lægerne, at kvinden var blevet fejlbehandlet, men de kunne ikke redde hendes liv.

"Jeg er personligt meget ked af denne sag, ikke mindst i lyset af den unge piges læserbrev. Det påvirker mig meget, men det bringer jo desværre ikke pigens farmor tilbage," siger Henrik Villadsen.

Sygehuset er nu af egen drift gået i gang med de procedurer, der skal afklare, hvad der gik galt og hvad der kan gøres for at undgå gentagelser. Samtidig har sygehuset tilbudt familien hjælp til at lave en klage.