Nyheder

Fogh: Jeg rejser for Danmark

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) svarer igen på Pia Kjærsgaards opfordring til ham om at opholde sig mere i Danmark og mindre på udlandsrejser.

"Jeg rejser for at fremme Danmarks interesser," siger han fra Riksgränsen i Nordsverige, hvor han tirsdag og onsdag mødes med statslederne fra de øvrige nordiske lande.

DF's formand, Pia Kjærsgaard," siger tirsdag til Ritzau, at "der er noget, der tyder på", at statsministeren går efter en international toppost.

Men hun ser gerne, at han koncentrerer sig mere om arbejdet som statsminister hjemme i Danmark.

Statsministeren afviser hende.

"Vi har påtaget os at forhandle en global klimaaftale på plads, og i den forbindelse er det afgørende vigtigt, at Danmark fører et aktivt klimadiplomati og har tæt kontakt til de centrale aktører," siger han i en kortfattet kommentar, som det ikke har været muligt at få uddybet.

Foghs navn er de seneste måneder blevet nævnt i forbindelse med kommende topposter i EU og NATO.

Hvis den nye EU-traktat som ventet bliver ratificeret i EU's medlemslande, åbnes der for flere internationale topposter i EU-regi. EU skal både have en fast formand, en slags udenrigsminister, og EU-Kommissionen skal have ny formand.

Samtidig skal NATO have ny generalsekretær. En stilling, som flere vurderer, er den mest oplagte for Anders Fogh Rasmussen.